“Η ακραία φιλεργοδοτική στάση του Υπουργείου έχει αποθρασύνει κάποιους σχολάρχες σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα καψόνια και η εργασιακή εξουθένωση να ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο”
«Η ακραία φιλεργοδοτική στάση του Υπουργείου έχει αποθρασύνει κάποιους σχολάρχες σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα καψόνια και η εργασιακή εξουθένωση να ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο», τονίζει η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Αναλυτικά η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:
Ωμή παραβίαση της νομοθεσίας για τις ημέρες των διακοπών, αλλά και των υγειονομικών κανόνων σε πολλά ιδιωτικά σχολεία, ιδίως νηπιαγωγεία, καταγγέλλουν συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, οι εκπαιδευτικοί από χθες υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο χώρο εργασίας τους, προκειμένου να κάνουν αγγαρείες (καθαρισμό χώρων κ.λπ.).
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες συγκεντρώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό στην αίθουσα συνεδριάσεων με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία τους.
Η ακραία φιλεργοδοτική στάση του Υπουργείου έχει αποθρασύνει κάποιους σχολάρχες σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα καψόνια και η εργασιακή εξουθένωση να ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο. Σε κάποια επαρχιακά ιδιωτικά σχολεία οι ιδιοκτήτες υποχρεώνουν σε όλη τη διάρκεια του lockdownτους εκπαιδευτικούς να μεταβαίνουν από το πρωί στο σχολείο χωρίς αντικείμενο και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι για να κάνουν …τηλεκπαίδευση μέχρι τις 6 ή 7 το απόγευμα!
Οι αθλιότητες αυτές με σφραγίδα Κεραμέως δεν θα περάσουν έτσι. Οι υπεύθυνοι σχολάρχες θα λογοδοτήσουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα και στη δικαιοσύνη. Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν έστω και ανώνυμα τα σχολεία όπου παραβιάζεται η νομοθεσία, ώστε να προχωρούμε άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες.
Εργάζομαι σε ιδιωτικά φροντιστήρια και γνώριζα ότι πρόκειται για εργασιακά κάτεργα… Αλλά αυτά που είδα στο δεύτερο lockdown δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. Εξαναγκασμός του καθηγητή να πηγαίνει κανονικά στο φροντιστήριο στο ωράριό του και να κάνει την τηλεδιδασκαλία στην άδεια από μαθητές αίθουσες, γιατί δεν θέλουν να τον πληρώνουν για να δουλεύει από το σπίτι. Συγγενείς και φίλοι του ιδιοκτήτη όλων των ηλικικών να συχνάζουν εκεί σαν να είναι καφενείο, εν μέσω lockdown. Εκβιασμός του καθηγητή να μπει σε εικονική αναστολή για να γλυτώσουν το μισθό του και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα εργάζεται. Μια υφασμάτινη μάσκα κρεμασμένη στο πρόσωπό τους για τυπικούς λόγους, σιγά μην πληρώσουν και για μάσκα μιας χρήσεως. Δεν δίνουν δεκάρα, ούτε για τους καθηγητές, ούτε για τα παιδιά.